Wie wij zijn

Lisa Coppin

Lisa Coppin is gepassioneerd door de verhalen van mensen en organisaties. Hoe ze steeds in wording zijn, transformeren, leren, groeien, door avonturen gaan en elkaar beïnvloeden. Lisa werkt als coach, trainer en procesbegeleider om mensen en groepen te ondersteunen om zelf hun auteurschap op te nemen en hun eigen verhaal vorm te geven.

In 2013 richtte ze Groeiinzicht op. Lisa behaalde een master in Romaanse Talen en een aanvullende opleiding Internationale Betrekkingen aan de KULeuven. Ze volgde aanvullende opleidingen in procesbegeleiding via het waarderend onderzoek (appreciative inquiry), systeemgericht en talentgericht coachen, job- en teamcrafting en verandermanagement. Ze schoolde zich bij aan de Storytelling Academy in Nederland en in 2017-2018 volgde ze bij de Zuid-Afrikaanse Chené Swart een traject rond ‘Re-authoring’.

Als interviewer, tekstschrijver en verhalenverteller weet ze de diepere drijfveren van mensen boven te halen en de veelzijdigheid van organisaties te belichten.  Ze schreef ervaringen en praktijkcases neer voor onder meer Flanders Synergy, Verso (HRWijs) en Stebo (Loopbaanwijzer). In organisaties gaat ze aan de slag met de aanwezige ervaringen en verhalen met als doel alternatieve, gewenste verhalen samen vorm te geven. Haar sterktes? enthousiasmeren, inspireren en de zaken theoretisch kaderen en onderbouwen.

Johan-Lou Verwimp

Johan-Lou Verwimp is van 1963. In 1986 wordt hij Licentiaat Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Hij start als stafmedewerker communicatie bij DVV Verzekeringen, maar kiest al snel voor het freelancebestaan als copywriter voor communicatiebureaus.

Hij werkt voor klanten als Telenet, De Standaard, Opel, De Lijn, Kind en Gezin. Hij schrijft 10 jaar mee aan het verhaal van de stadscommunicatie voor Antwerpen (Zot van A, ’t Stad is van iedereen). Hij vertelt vanaf het prille begin van Zorgbedrijf Antwerpen (diensten voor senioren) als strateeg en tekstschrijver verhalen van en met senioren. Tijdens de jaartraining ‘Transformatielab’ van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg ontwikkelt hij samen met enkele collega’s een prikkelpakket om veranderingstrajecten te inspireren. Aan de Storytelling Academy in Nederland specialiseert hij zich als storyteller, storyfacilitator en storywriter.

Zijn kracht? Moeilijke dingen eenvoudiger maken. Achter de dingen kijken. Anders kijken. Want dat werkt inspirerend, zo blijkt. Johan-Lou is bovendien een storyperformer. Hij staat regelmatig enthousiast en indringend te vertellen in huiskamers en op kleine podia over heel het land.